שולחן עורך • מאכל של פסח: סלק בתחמיץ

    יוסי צלניקר No Comments on שולחן עורך • מאכל של פסח: סלק בתחמיץ
    9:42
    03.05.24
    הרב אייל אונגר No Comments on למה חשוב לי לדעת מה חושבים עליי

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    מתכון פסחי ותיק שעובר במשפחות מדור לדור: כדורי סלק בתחמיץ.

    מצרכים
    6 סלקים

    לתחמיץ
    1 כוס חומץ
    1 כוס מים רותחים
    3 עלי דפנה
    7 כפיות סוכר
    1 כפית מלח
    1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
    1/3 כוס שמן
    4 כפות פטרוזיליה קצוצה.

    אופן ההכנה
    מבשלים את הסלק. יש לבשל בקליפתו ללא השורש והעלים כשהוא מכוסה במים, עד שסכין ננעצת בו בקלות.
    מקררים ומקלפים את הסלקים.
    מוציאים כדורים בעזרת בכף פריזייאן.
    (את שאריות הסלק אפשר לטחון ולתבל כמו את הכדורים ולהוסיף חזרת ולקבל חריין).
    מתבלים ומערבבים.
    טועמים ומתקנים תיבול.
    מניחים ללילה במקרר לספיגת טעמים.
    (את שאריות הסלק אפשר לטחון, לתבל כמו את הכדורים ולהוסיף חזרת. מתקבל סלט חזרת – "חריין".)

     
    רוצים עוד מתכונים? בואו לעשות מנוי למגזין "בופה" היוקרתי
    רק 80 ₪ לשנה ותקבלו עד הבית 6 גליונות עם שלל מתכונים, טיפים, רעיונות ועוד..
    חייגו: 03-7580060



    0 תגובות